OMGEVING

ZWEMBAD

't Wilgerak

Lekdijk Oost 1
Schoonhoven
Tel. 0182 - 38 27 49

www.zwembadschoonhoven.nl

SCHOONHOVEN - Zwembad 't Wilgerak in Schoonhoven mag zich het beste zwembad van de provincie noemen.
Het openluchtzwembad is provinciewinnaar van de verkiezing Zwembad van het Jaar 2010.

ZILVERROUTE
Bij de VVV (Stadhuisstraat 1) is tevens de open-atelierroute verkrijgbaar.
Deze wandelroute leidt u langs diverse zilversmidateliers, onder andere de Watertoren welke midden de negentiger jaren gerestaureerd is en momenteel aan drie zilversmeden plaats biedt.

MUSEA


Nederlands ZILVERMUSEUM Schoonhoven
Het museum beschikt over een vaste collectie van vier eeuwen zilver in Nederland en de ontwikkeling van de diverse technieken van zowel zilver- als goudbewerking. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis van de Zilvermerken en beschikt het museum over een grote collectie klokken en horloges.

www.ngzkm.com

 

Het Schoonhovens Edelambachtshuys
In de voormalige Synagoge is een grote particuliere collectie antiek zilver uit Schoonhoven van de Gouden Eeuw tot 1900 ondergebracht. Ook hedendaags zilver en de vervaardiging hiervan zijn in de zilversmidswerkplaats te bewonderen. Naast deze hedendaagse werkplek is ook de werkplek van een zilversmid uit de 17e eeuw te bezichtigen evenals een Mikwh, een traditioneel Joods bad dat achter de synagoge is gevestigd.

Haven 13, 2871 CK Schoonhoven
Tel: 0182-382614


Turfkelder
In de Turfkelder, de voormalige secretarie, is in 1978 een expositieruimte ingericht waar door de Stichting Culturele Activiteiten het gehele jaar door diverse exposities worden georganiseerd. De toegang is gratis.

Stadhuisstraat 1
2871 BR Schoonhoven
Tel: 0182-383872


Streekmuseum voor de Krimpenerwaard ´de Crimpenerhof´
Het museum beschikt over een vaste collectie die een beeld geeft van het wonen en werken op het platteland in de Krimpenerwaard in de 19e en begin 20e eeuw. Daarnaast zijn er regelmatige wisselende exposities.

IJsseldijk 312, 2922 BM Krimpen a/d IJssel
Tel. 0180-514866


Natuurmuseum `De Wielewaal´
Vlakbij de stad Schoonhoven bevindt zich het natuurmuseum "de Wielewaal" waar de bezoeker alles te weten komt over de aanwezige dieren en planten in de Lopikerwaard en de natuurwaarden die er in de omgeving te vinden zijn. Ook is er een klompenwinkeltje.

www.museumdewielewaal.nl